Reklama
  • Środa, 29 maja 2013 (10:17)

    Zupa z wołowiną

Składniki na 8 porcji: • 0,75 kg wołowiny bez kości • 1 cebula • 3 ząbki czosnku • 3/4 szklanki małej białej fasoli • 2 marchewki • kawałek selera • 1/3 opakowania łazanek • 2 łyżki koncentratu pomidorowego • 2 łyżki siekanej natki pietruszki • sól, pieprz • listek laurowy • ziele angielskie

1. Fasolę namocz (najlepiej na noc) i ugotuj w tej samej wodzie.

Reklama

2. Wołowinę umyj i osusz. Warzywa oczyść i pokrój w kostkę. Łazanki ugotuj al dente.

3. Do garnka wlej 2 litry zimnej wody, włóż wołowinę, liść laurowy i ziele angielskie. Dopraw delikatnie solą i pieprzem. Ugotuj na wolnym ogniu. Kiedy mięso będzie już dość miękkie, dodaj warzywa oraz przeciśnięty czosnek. Gotuj jeszcze ok. 20 min.

4. Po tym czasie wyjmij mięso z garnka, przestudź i pokrój w kostkę. Ponownie włóż do zupy wraz z koncentratem pomidorowym i fasolą. Zagotuj.

5. Przelej na talerze. Dodaj ugotowany makaron i natkę pietruszki.

Telemax
Więcej na temat:zupa | z

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 1/2 kurczaka, 1 mały kalafior, 1 pęczek włoszczyzny, 25 dag mrożonego groszku, sól, pieprz, liść laurowy, tarta gałka muszkatołowa, natka pietruszki. Kluski kładzione: 10 dag... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.