Reklama
  • Wtorek, 9 lutego (10:05)

    Zupa z pieczarkami

Składniki: filet z kurczaka l 6 pieczarek, makaron sojowy, papryczka chili, ząbek czosnku, 3 szalotki, pęczek dymki, litr bulionu, łyżka sosu sojowego l sok z cytryny, oliwa, łyżeczka miodu, pieprz

Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę, wrzuć pokrojony w paski filet i podsmaż. Dodaj posiekane szalotki, czosnek, kawałki pieczarek i papryczkę chili. Całość dopraw do smaku pieprzem i sosem sojowym. Wlej bulion, sok z cytryny i miód, wrzuć makaron. Gotuj na średnim ogniu, aż wszystko będzie miękkie. Na koniec dodaj posiekaną dymkę.

Reklama

Na żywo
Więcej na temat:zupa | na | z | sok z cytryny | filet z kurczaka

Zobacz również

  • Zupa z kalarepką i selerem

    Składniki: pęczek botwinki, ziemniak, 1 i 1/2 szkl. wody, łodyga selera naciowego, młoda kalarepka, ogórek zielony, kilka rzodkiewek, 400 ml kefiru, sól, pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.