Reklama
  • Wtorek, 9 lutego 2016 (10:05)

    Zupa z pieczarkami

Składniki: filet z kurczaka l 6 pieczarek, makaron sojowy, papryczka chili, ząbek czosnku, 3 szalotki, pęczek dymki, litr bulionu, łyżka sosu sojowego l sok z cytryny, oliwa, łyżeczka miodu, pieprz

Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę, wrzuć pokrojony w paski filet i podsmaż. Dodaj posiekane szalotki, czosnek, kawałki pieczarek i papryczkę chili. Całość dopraw do smaku pieprzem i sosem sojowym. Wlej bulion, sok z cytryny i miód, wrzuć makaron. Gotuj na średnim ogniu, aż wszystko będzie miękkie. Na koniec dodaj posiekaną dymkę.

Reklama

Na żywo
Więcej na temat:zupa | sok z cytryny | filet z kurczaka

Zobacz również

  • Wiosenna szpinakowa

    Składniki: 2-3 ziemniaki, 1 marchewka, 1 pietruszka, 30 dag liści szpinaku, 3 łyżki masła, 1 l bulionu drobiowego, 2 szklanki mleka, cukier, gałka muszkatołowa, sok z cytryny, sól, czarny i... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.