Reklama
  • Wtorek, 9 lutego 2016 (10:05)

    Zupa z pieczarkami

Składniki: filet z kurczaka l 6 pieczarek, makaron sojowy, papryczka chili, ząbek czosnku, 3 szalotki, pęczek dymki, litr bulionu, łyżka sosu sojowego l sok z cytryny, oliwa, łyżeczka miodu, pieprz

Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę, wrzuć pokrojony w paski filet i podsmaż. Dodaj posiekane szalotki, czosnek, kawałki pieczarek i papryczkę chili. Całość dopraw do smaku pieprzem i sosem sojowym. Wlej bulion, sok z cytryny i miód, wrzuć makaron. Gotuj na średnim ogniu, aż wszystko będzie miękkie. Na koniec dodaj posiekaną dymkę.

Reklama

Na żywo
Więcej na temat:zupa | na | z | sok z cytryny | filet z kurczaka

Zobacz również

  • Składniki: 30 dag piersi kurczaka, 3 marchewki, 1 cebula, 30 dag kukurydzy w puszce, 4 łyżki oleju, 2 łyżki śmietany 22 proc., 1 łyżka mąki, listek laurowy, gałązki natki, słodka papryka, sól,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.