Reklama
  • Poniedziałek, 13 marca (13:05)

    Zupa z fasolą, pomidorami i dynią

Składniki dla 4 osób: włoszczyzna • 30 dag kiełbasy wędzonej • kilka pomidorów • 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego • 10 dag sera cheddar • 25 dag dyni • 2 cebule • 20 dag fasoli Jaś • olej • szczypta kminku • 4 ziela angielskie • 2 liście laurowe • sól • pieprz.

1. Zalej fasolę wodą, mocz przez noc. Cebulę i kiełbasę pokrój w kostkę. W garnku rozgrzej olej, zeszklij cebulę, dodaj kiełbasę, smaż, aż się zarumieni. Wlej 1,5 l wody. Wsyp fasolę, dodaj ziela angielskie i liście laurowe, gotuj 20 minut. Włóż obraną i pokrojoną włoszczyznę. Gotuj kolejne 20 minut.

Reklama

2. Pomidory sparz wrzątkiem, zdejmij skórkę, pokrój w kostkę, dodaj do zupy. Koncentrat wymieszaj w kilku łyżkach wody, dodaj do wywaru. Dynię obierz, pokrój w kostkę, podsmaż w rondelku w niewielkiej ilości wody. Dodaj do zupy.

Całość gotuj na małym ogniu jeszcze około 15 minut. Podawaj z tymiankiem i startym na tarce serem żółtym.

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: po 2 cebule, papryki i łyżki smalcu, chleb, 30 dag mielonej wołowiny, słodka papryka, sól, chili, 5 dag przecieru pomidorowego, 400 ml bulionu, po 1 puszce czerwonej fasoli i... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.