Reklama
  • Wtorek, 21 sierpnia 2012 (13:39)

    Zupa z dyni - w 1,5 godziny

Składniki:


- rosół z 2 litrów wody i 2 kostek rosołowych;

Reklama

- 2/3 szklanki śmietany;
- 700 g dyni;
- 3-4 łyżki ryżu;
- cebula;
- 3 strąki papryki;
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego;
- 2 łyżki oliwy;
- sól, pieprz, papryka mielona

Przygotowanie:

Umytą i obraną dynię zalewamy częścią rosołu i przecieramy po ugotowaniu. Oczyszczoną i pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę podsmażamy razem z ryżem, zalewamy pozostałym rosołem i gotujemy.

Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy. Zupę łączy się ze śmietaną i przecierem z dyni, gotuje i doprawia do smaku.

Uwaga - działa jak afrodyzjak.


Zobacz również

  • Składniki: 1,5 l bulionu mięsnego, sól, po 15 dag mrożonego groszku i fasolki, 15 dag makaronu kolanka, 2 łodygi selera naciowego, 10 dag wędzonego boczku, 5 dag mozzarelli, czosnek, pieprz,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.