Reklama
  • Wtorek, 22 lipca 2014 (10:00)

    Zupa z botwinki

2 skrzydełka kurczaka, 3-4 buraki, pęczek botwinki, kubeczek śmietany 18-proc., ocet (może być winny), 2 jajka na twardo, sól, cukier, koperek do posypania

1. Skrzydełka opłucz, zalej w garnku wodą, ugotuj wywar (odszumuj). Skrzydełka wyjmij. Buraki obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dodaj do wywaru, gotuj 20 min.

Reklama

2. Botwinkę pokrój, dodaj do zupy, gotuj kilka minut. Przypraw octem, solą i cukrem. Dodaj śmietanę, połącz. Botwinkę podawaj z jajkami na twardo (ale również z ziemniakami), posyp koperkiem.

czas przygotowania: 50 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 1,90 zł

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:zupa | z

Zobacz również

  • Składniki: 50 dag szpondra l kalafior, 3 marchewki, pietruszka, 6 ziemniaków, 2 listki laurowe, ziele angielskie l śmietana, 2 łyżki mąki, sól, pieprz, tymianek, oliwa więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.