Reklama
  • Czwartek, 10 grudnia 2015 (10:00)

    Zupa z białych warzyw z łososiem

• 1 mały kalafior • 4 ziemniaki • 1 mały seler • 2 pietruszki • 1 por • 1 cebula • 1 łyżka masła • 1 łyżka śmietanki 30-proc. • 200 g wędzonego łososia.

W litrze wody ugotuj warzywa, poza cebulą, którą przed ugotowaniem uduś na patelni wraz z łyżką masła. Kiedy warzywa staną się miękkie, przełóż je do drugiego garnka i zmiksuj z odrobiną wywaru i ze śmietaną.

Reklama

Jeśli zupa będzie zbyt gęsta, dodaj więcej wywaru. Podawaj warzywny krem z uwędzonym łososiem – ryba doskonale podkreśli smak białych warzyw.

• 25 minut • dla 4 osób • cena ok. 25 zł

Show
Więcej na temat:zupa

Zobacz również

  • Składniki: 2 duże cebule, 2 ząbki czosnku, 3-4 ziemniaki, 4 łyżki oleju, po 1 marchewce i pietruszce, pół szklanki śmietany 18 proc., 3-4 łyżki chrzanu, 20 dag szynki, 2 liście laurowe, cukier,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.