Reklama
  • Czwartek, 10 grudnia 2015 (10:00)

    Zupa z białych warzyw z łososiem

• 1 mały kalafior • 4 ziemniaki • 1 mały seler • 2 pietruszki • 1 por • 1 cebula • 1 łyżka masła • 1 łyżka śmietanki 30-proc. • 200 g wędzonego łososia.

W litrze wody ugotuj warzywa, poza cebulą, którą przed ugotowaniem uduś na patelni wraz z łyżką masła. Kiedy warzywa staną się miękkie, przełóż je do drugiego garnka i zmiksuj z odrobiną wywaru i ze śmietaną.

Reklama

Jeśli zupa będzie zbyt gęsta, dodaj więcej wywaru. Podawaj warzywny krem z uwędzonym łososiem – ryba doskonale podkreśli smak białych warzyw.

• 25 minut • dla 4 osób • cena ok. 25 zł

Show
Więcej na temat:zupa | z

Zobacz również

  • Składniki: po 2 duże selery i ziemniaki, cebula, 3/4 l rosołu, 2 ząbki czosnku, 1/2 szkl. śmietany 30 proc., sól, 5 dag sera z niebieską pleśnią, 1/2 chili, oliwa, 6 listków rukoli, 4 łyżki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.