Reklama
  • Środa, 2 lipca 2014 (13:05)

    Zupa włoska

Składniki na 6 porcji: ● puszka czerwonej fasoli ● 2 ćwiartki kurczaka ● 4 duże mięsiste pomidory ● duża cebula ● 2 ząbki czosnku ● suszony tymianek ● sól ● pieprz czarny ● 20 dag makaronu (mogą być świderki) ● 2 młode marchewki ● mała śmietana 18% ● natka pietruszki

❶ Makaron ugotuj w osolonym wrzątku, potem odcedź i umieść go w miseczkach.

Reklama

❷ Kurczaka umyj, włóż do dużego garnka, zalej wodą i zagotuj.

❸ Do wrzącego już wywaru wrzuć obraną, oczyszczoną i pokrojoną marchew.

❹ Pomidory sparz, obierz ze skóry, po czym zmiksuj za pomocą blendera i wlej do garnka.

❺ Cebulę oraz czosnek posiekaj, zeszklij na odrobinie oleju i również dodaj do zupy razem z przyprawami.

❻ Po kwadransie wyjmij miękkie mięso, drobno je pokrój i ponownie włóż do garnka razem z odcedzoną fasolą .

❼ Zabiel zupę śmietaną i gotuj jeszcze około 5 minut.

❽ Gotową potrawę rozlej do miseczek z makaronem i posyp natką pietruszki.

Telemax
Więcej na temat:zupa | makaron | cebula

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 1 pęczek botwiny, 1 pęczek rzodkiewek, ½ pęczka koperku, ½ pęczka szczy piorku, 1 ogórek-wąż, 3 ogórki mało solne, 1 l kefiru, jogurtu naturalnego lub maślanki, 2 ząbki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.