Reklama
  • Środa, 29 maja 2013 (10:16)

    Zupa truskawkowa z makaronem

Składniki na dwie porcje: • 15-20 dojrzałych truskawek • 2 szklanki wody • 2 łyżeczki cukru • 4 łyżeczki śmietanki kremówki 18% • pół łyżeczki mąki ziemniaczanej • makaron nitki ugotowany al dente • kilka gałązek świeżej mięty

1. Truskawki umyj i usuń szypułki. Zalej owoce ciepłą wodą z cukrem, a potem zagotuj. Gorący wywar przetrzyj przez sitko lub zmiksuj.

Reklama

2. Do kremu truskawkowego dodaj mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną w niewielkiej ilości wody. Zagotuj ponownie i dodaj śmietankę.

3. Ugotuj makaron, drobno go pokrój i ułóż na środku talerza z zupą. Wierzch udekoruj miętą.

Kurier TV
Więcej na temat:zupa | makaron

Zobacz również

  • Składniki: 1,5 l bulionu mięsnego, sól, po 15 dag mrożonego groszku i fasolki, 15 dag makaronu kolanka, 2 łodygi selera naciowego, 10 dag wędzonego boczku, 5 dag mozzarelli, czosnek, pieprz,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.