Reklama
  • Środa, 29 maja 2013 (10:16)

    Zupa truskawkowa z makaronem

Składniki na dwie porcje: • 15-20 dojrzałych truskawek • 2 szklanki wody • 2 łyżeczki cukru • 4 łyżeczki śmietanki kremówki 18% • pół łyżeczki mąki ziemniaczanej • makaron nitki ugotowany al dente • kilka gałązek świeżej mięty

1. Truskawki umyj i usuń szypułki. Zalej owoce ciepłą wodą z cukrem, a potem zagotuj. Gorący wywar przetrzyj przez sitko lub zmiksuj.

Reklama

2. Do kremu truskawkowego dodaj mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną w niewielkiej ilości wody. Zagotuj ponownie i dodaj śmietankę.

3. Ugotuj makaron, drobno go pokrój i ułóż na środku talerza z zupą. Wierzch udekoruj miętą.

Kurier TV
Więcej na temat:zupa | makaron

Zobacz również

  • Składniki: 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 2 jabłka, 80 dag buraków, 3 łyżki masła, 200 ml wytrawnego białego wina, 1,5 l bulionu drobiowego, 3-4 łyżki gęstej kwaśnej śmietany, cukier, 6 jajek, sól,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.