Reklama
  • Poniedziałek, 7 grudnia 2015 (15:00)

    Zupa śliwkowa z aronią

Składniki: 45 dag śliwek bez pestek drobno pokrojonych, 2 łyżki aronii, 3 łyżki syropu z agawy, pół łyżeczki cynamonu, łyżeczka mąki ziemniaczanej, szczypta soli, gęsta śmietana.

Śliwki i aronię wrzuć do garnka, zalej wodą i pod przykryciem doprowadź do wrzenia. Dodaj pół łyżeczki cynamonu, szczyptę soli i gotuj na wolnym ogniu, aż owoce się rozgotują.

Mąkę ziemniaczaną rozmieszaj z trzema łyżkami zimnej wody i wlej do gotujących się owoców. Dolej syrop z agawy. Podawaj ze śmietaną.

Reklama

Na żywo
Więcej na temat:zupa | z

Zobacz również

  • Składniki na 4-6 porcji: 800 ml bulionu drobiowo-wołowego, 3 puszki pomidorów krojonych, 15 dag koziego twarożku, 1 paczka włoskich paluszków grissini, 1 duża cebula, 1 łyżka oliwy, 1-2 łyżki miodu... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.