Reklama
  • Wtorek, 21 sierpnia 2012 (13:39)

    Zupa serowa - w 40 minut

Zdjęcie

Zupa serowa /a /Smacznego
Zupa serowa
/a /Smacznego

Składniki:

- 60 dag porów,
- łyżka masła,
- sól i pieprz,
- gałka muszkatołowa,
- 20 dag śmietanki kremówki,
- 10 dag obeschniętego żółtego sera,
- kostka śmietankowego serka topionego,
- 1/2 litra bulionu,
- 4 kromki chleba,
- 2 łyżki oleju

Przygotowanie:

Pory oczyść, pokrój w talarki. Zeszklij na maśle. Zalej bulionem, gotuj 10 minut. Następnie dodaj starty żółty ser, śmietankę, oraz pokrojony serek topiony.

Reklama

Całość zmiksuj na gładko. Ponownie zagotuj. Zupę dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. 

Chleb pokrój w drobną kosteczkę. Zrumień na oleju. Grzankami posyp zupę. Podawaj.

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki: 1 porcja rosołowa, sól, 2 marchewki, 1 pietruszka, po kawałku pora i selera, 2 pęczki koperku, pieprz, 30 dag młodych ziemniaków, 3/4 szklanki gęstej śmietany, ocet, cukier. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.