Reklama
  • Wtorek, 21 sierpnia 2012 (13:39)

    Zupa selerowo-orzechowa - w godzinę

Zdjęcie

Zupa selerowo-orzechowa /Smacznego
Zupa selerowo-orzechowa
/Smacznego

Składniki:

- 1/2 pęczka selera naciowego,
- 2 łyżki masła,
- 1/2 szklanki grubo posiekanych orzechów włoskich,
- 10 dag niebieskiego sera pleśniowego,
- cebula,
- 3/4 litra wywaru drobiowego,
- 1/2 szklanki śmietanki 30 proc.,
- 2 łyżki mąki,
- sól i pieprz

Przygotowanie:

Reklama

Cebulę posiekać, seler pokroić w kostkę. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, dodać selera i chwilę podsmażyć. Oprószyć mąką i powoli wlewać wywar ze śmietaną, cały czas mieszając.

Zagotować, lekko doprawić solą i pieprzem, dodać orzechy i gotować około 15 minut.

Zupę podawać posypaną pokruszonym serem, dekorować liśćmi selera.

Czas przygotowania: godzina.

Przepis na 4 osoby.


Smacznego

Zobacz również

  • Składniki dla 4 osób: 40 boczku wędzonego • mała włoska kapusta • włoszczyzna • 3 ziemniaki • natka pietruszki • 2 łyżki masła łyżeczka oleju • 3 ziela angielskie • 3 liście laurowe • sól •... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.