Reklama
  • Piątek, 21 lutego 2014 (09:05)

    Zupa selerowa z krewetkami

Składniki na 4 porcje: • 4 łodygi selera naciowego • 1 duży seler korzeniowy • 2 ziemniaki • 2 cebule • 4 łyżki oleju • 2 szklanki bulionu • pół bułki wrocławskiej • 2 łyżki masła • 10 dag filetów z dorsza • 20 dag mrożonych krewetek • 1 jajko • 2 łyżki chrzanu • 4 łyżki gęstej śmietany • sól • pieprz .

Przyrządzanie: 1. Warzywa umyj, obierz i potnij na małe kawałki. Usmaż je na rozgrzanym oleju, a następnie zalej bulionem i gotuj około 30 minut.

Reklama

2. Bułkę namocz w ciepłej wodzie, aby zmiękła. Umytą rybę pokrój w kostkę i zmiksuj z bułką oraz ugotowanymi krewetkami (4 odłóż na później). Dodaj jajko oraz chrzan. Dopraw masę solą oraz pieprzem i wymieszaj.

3. Uformuj małe kotlety i usmaż je na rozgrzanym oleju.

4. Zupę zmiksuj ze śmietaną i rozlej na talerze. Do każdej porcji włóż po 1 krewetce i podawaj z kotlecikami rybnymi.

Telemax
Więcej na temat:zupa | z

Zobacz również

  • Barszczyk  na kwaśnych jabłkach

    Składniki: 2 spore pęczki botwinki wraz z burakami, 2 l wody, 3 duże kwaśne jabłka, 2 kości od schabu, 2 łyżki mąki, 2 łyżki śmietany, sól. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.