Reklama
  • Środa, 16 marca 2016 (14:05)

    Zupa selerowa

● 1/2 pęczka selera naciowego ● 2 łyżki masła ● 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich ● 10 dag niebieskiego sera pleśniowego ● 1 cebula ● 3/4 l wywaru drobiowego ● 1/2 szklanki śmietany 30% ● 2 łyżki mąki ● sól ● pieprz

Reklama

1. Cebulę posiekaj. Seler pokrój w kostkę. Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę, dodaj seler i podsmaż. Oprósz mąką i powoli wlewaj wywar, a następnie śmietanę, cały czas mieszając.

2. Zagotuj. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj orzechy i gotuj 15 minut. Na wierzch pokrusz ser.

Takie jest życie
Więcej na temat:zupa

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 50-60 dag polędwiczki z indyka, 50 dag kurek, np. mrożonych, 2 cebulki szalotki, 1/2 cytryny, 2 ząbki czosnku, 1 łyżka musztardy dijon, 3/4 szkl. śmietany kremówki, 2-3 łyżki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.