Reklama
  • Wtorek, 21 sierpnia 2012 (13:39)

    Zupa ryżanka - w 75 minut

Zdjęcie

Zupa ryżanka /Smacznego
Zupa ryżanka
/Smacznego

Składniki:


- 1/2 szklanki ryżu,
- cebula,
- ząbek czosnku,
- mała czerwona papryka,
- 1/2 szklanki mrożonego zielonego groszku,
- 2 marchewki,
- puszka kukurydzy,
- 10 dag pieczarek,
- litr wywaru mięsnego, najlepiej drobiowego,
- olej do smażenia,
- sól i pieprz,
- kilka listków natki pietruszki

Reklama

Przygotowanie:



Ryż gotować al dente. Paprykę pokroić w kostkę. Marchewkę pokroić w słupki, a pieczarki w plasterki. Cebulę posiekać.

W garnku na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, dodać pozostałe warzywa i po chwili smażenia zalać wywarem.

Zupę gotować około 20 minut i po tym czasie dodać ryż, gotować dalsze 5-10 minut, doprawić ewentualnie solą i pieprzem.

Podawać udekorowaną listkami natki pietruszki.

Czas przygotowania: 1 godzina 15 minut.

Przepis na 5 osób.

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki na 8 porcji: • 2 l maślanki • 4 jajka • 2 ogórki • po pęczku rzodkiewek, koperku, szczypiorku i natki • 3 ząbki czosnku • garść szczawiu • sól • pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.