Reklama
  • Czwartek, 11 lutego (13:06)

    Zupa rybna w pomidorach

Składniki na 6 porcji: ● 70 dag ryby ● 2 ziemniaki ● cebula ● marchewka ● pietruszka ● puszka krojonych pomidorów ● 2 łyżki koncentratu pomidorowego ● 2 ząbki czosnku ● sól ● pieprz ● papryka.

Reklama

❶ Ryby wyfiletuj, pokrój w kostkę. Resztki zalej 1,5 l wody, dopraw solą oraz pieprzem. Gotuj 45 minut.

❷ Cebulę i czosnek posiekaj. Obraną marchewkę i pietruszkę potnij w paski, ziemniaki – w plastry.

❸ Zalej składniki przecedzonym wywarem i gotuj 20 minut. Na koniec dołóż filety, pomidory z puszki, koncentrat i przyprawy.

Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 180. Stopień trudności: łatwe

Telemax
Więcej na temat:zupa | zupa rybna | ryby | ryby | cebula | Rybna | pomidory

Zobacz również

  • Składniki na 4-6 porcji: 40 dag mięsa mielonego wieprzowo-wołowego, 2 cebule, 2 duże marchewki, po 1 pietruszce, kalarepie, czerwonej papryce, 2-3 duże ziemniaki, 1/2 małej główki kapusty włoskiej,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.