Reklama
  • Wtorek, 21 sierpnia 2012 (13:39)

    Zupa rybna - w godzinę

Zdjęcie

Zupa rybna /Smacznego
Zupa rybna
/Smacznego

Składniki na 4 porcje:


- 1 sprawiony karp,
- 3 cebule,
- 2 zielone papryki,
- 2 pomidory,
- łyżka przecieru pomidorowego,
- słodka papryka,
- sól,
- ewentualnie papryczka do dekoracji

Przygotowanie:


Reklama

Z karpia odciąć głowę i ogon. Mięso wyfiletować, pokroić w duże kostki, posolić. Cebulę i paprykę pokroić.

Głowę z ryby, ogon i kręgosłup oraz cebulę, paprykę i pomidory gotować w 1,25 litra osolonej wody przez około pół godziny.

Zupę przecedzić, dodać przecier pomidorowy oraz mięso ryby pokrojone w kostkę i gotować jeszcze 15-20 minut.

Czas przygotowania: 60 minut.

Jedna porcja zawiera: 750 kJ/179 kcal.


Smacznego

Zobacz również

  • Składniki: 30 dag kości z wędzonego schabu, sól, 1 pęczek młodej włoszczyzny, 1 pęczek botwinki, pieprz, 1 łyżka barszczu w proszku, 1/3 szkl. śmietany, pół pęczka natki. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.