Reklama
  • Środa, 1 marca (09:05)

    Zupa rybna

Składniki: kawałek oczyszczonego dorsza bez skóry i ości , 2 marchewki, cebula, świeżo zmielony pieprz, słodka papryka w proszku, por, listek laurowy, sól

Do garnka wlej wodę i wrzuć pokrojoną w talarki marchewkę. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i pora. Gdy woda zacznie wrzeć, wrzuć listek laurowy, sól i pieprz. Gotuj na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Następnie dołóż pokrojonego w kostkę dorsza. Dziesięć minut przed końcem gotowania dodaj przyprawy. Zupę przed podaniem posyp świeżo zmielonym pieprzem.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 40 dag ryby morskiej, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, po 1 pietruszce i marchewce, 2 ziemniaki, 2 pomidory, 1 listek laurowy, 3 ziarna ziela angielskiego, olej, mielona słodka papryka, sól,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.