-
Poniedziałek, 8 lutego 2016 (13:05)
Zupa rybna
Składniki dla 4 osób: 30 dag filetu z łososia • 2 łyżki soku z cytryny • włoszczyzna • 3 ziemniaki • 20 dag serka topionego • 2 łyżki śmietany 30 proc. • 2 łyżki masła klarowanego • 4 ziarenka ziela angielskiego • 3 liście laurowy • ząbek czosnku • koperek • pieprz • sól.
1 Łososia umyj, zdejmij skórę, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem, odstaw na kwadrans. Włoszczyznę i ziemniaki obierz, opłucz, pokrój w kostkę. Do garnka wrzuć 2 łyżki masła klarowanego. Dodaj warzywa, dolej wody, podduś. Zalej litrem zimnej wody, dodaj liście laurowe, ziarna ziela angielskiego, gotuj 30 minut.
2 Dodaj do zupy przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany koperek, zagotuj. Dodaj łososia, gotuj kilka minut.
3 Na koniec wrzuć kostki serka topionego, śmietanę, chwilkę gotuj. Zupę podawaj z białym pieczywem.
CZAS: około godziny

Czytaj również
Zobacz również
-
Składniki: 40 dag ryby morskiej, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, po 1 pietruszce i marchewce, 2 ziemniaki, 2 pomidory, 1 listek laurowy, 3 ziarna ziela angielskiego, olej, mielona słodka papryka, sól,... więcej
Twój komentarz może być pierwszy