Reklama
  • Poniedziałek, 8 lutego (13:05)

    Zupa rybna

Składniki dla 4 osób: 30 dag filetu z łososia • 2 łyżki soku z cytryny • włoszczyzna • 3 ziemniaki • 20 dag serka topionego • 2 łyżki śmietany 30 proc. • 2 łyżki masła klarowanego • 4 ziarenka ziela angielskiego • 3 liście laurowy • ząbek czosnku • koperek • pieprz • sól.

1 Łososia umyj, zdejmij skórę, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem, odstaw na kwadrans. Włoszczyznę i ziemniaki obierz, opłucz, pokrój w kostkę. Do garnka wrzuć 2 łyżki masła klarowanego. Dodaj warzywa, dolej wody, podduś. Zalej litrem zimnej wody, dodaj liście laurowe, ziarna ziela angielskiego, gotuj 30 minut.

Reklama

2 Dodaj do zupy przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany koperek, zagotuj. Dodaj łososia, gotuj kilka minut.

3 Na koniec wrzuć kostki serka topionego, śmietanę, chwilkę gotuj. Zupę podawaj z białym pieczywem.

CZAS: około godziny

Dobry Tydzień
Więcej na temat:zupa | zupa rybna | as` | As | Rybna

Zobacz również

  • Składniki: 20 dag cebuli, sól, 5 dag masła, pieprz, 1 czubata łyżeczka mąki, 1 l bulionu warzywnego, 1/2 l wytrawnego białego wina, 1 bagietka (ok. 10 dag), 10 dag żółtego sera. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.