Reklama
  • Wtorek, 26 stycznia 2016 (15:05)

    Zupa prawie tajska

Składniki 3 filety z kurczaka, curry, oliwa, 2 pietruszki z nacią, 4 gałązki selera naciowego, 3 marchwie, 4 ząbki czosnku, 2 czerwone cebule, puszka pędów bambusa, olej, 2 puszki mleczka kokosowego, ostra i słodka papryka, chili, sól, pieprz ziołowy.

1 Filety kroję na kawałki i marynuję w odrobinie oliwy z curry. Korzenie pietruszki, marchwi i seler tnę w słupki, podsmażam na oleju. Dodaję czosnek, cebulę i pędy bambusa, doprawiam solą.

2 Gdy warzywa lekko zmiękną, dodaję filety. Po ok. 10 min mieszam z resztą przypraw, wlewam mleczko kokosowe i zagotowuję. Posypuję posiekaną natką pietruszki. Podaję z makaronem ryżowym.

Reklama

Więcej na temat:zupa | filety | Filety z kurczaka

Zobacz również

  • Wiosenna szpinakowa

    Składniki: 2-3 ziemniaki, 1 marchewka, 1 pietruszka, 30 dag liści szpinaku, 3 łyżki masła, 1 l bulionu drobiowego, 2 szklanki mleka, cukier, gałka muszkatołowa, sok z cytryny, sól, czarny i... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.