Reklama
  • Piątek, 4 marca (15:00)

    Zupa porowa z łososiem

Składniki: 60 dag ziemniaków, 900 ml bulionu jarzynowego, 2 średnie pory, 8 dag masła, 20 dag filetu z łososia, olej, 200 ml gęstej kwaśnej śmietany, sól, pieprz.

1. Ziemniaki obierz, połowę pokrój w kostkę. Resztę zalej bulionem. Ugotuj do miękkości, a następnie zmiksuj. Pory oczyść starannie, opłucz i drobno posiekaj.

W dużym rondlu rozgrzej masło. Przesmaż pory i pokrojone ziemniaki. Zalej zmiksowanym wywarem. Gotuj razem 10-15 min.

Reklama

2. Oczyść filet z łososia, pokrój w kostkę i obsmaż na łyżce rozgrzanego oleju. Przełóż do zupy. Gotuj razem jeszcze 5 minut. Połącz ze śmietaną. Gotową zupę dopraw do smaku solą oraz pieprzem.

Świat kobiety

Zobacz również

  • Zupa z kalarepką i selerem

    Składniki: pęczek botwinki, ziemniak, 1 i 1/2 szkl. wody, łodyga selera naciowego, młoda kalarepka, ogórek zielony, kilka rzodkiewek, 400 ml kefiru, sól, pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.