Reklama
  • Piątek, 4 marca 2016 (15:00)

    Zupa porowa z łososiem

Składniki: 60 dag ziemniaków, 900 ml bulionu jarzynowego, 2 średnie pory, 8 dag masła, 20 dag filetu z łososia, olej, 200 ml gęstej kwaśnej śmietany, sól, pieprz.

1. Ziemniaki obierz, połowę pokrój w kostkę. Resztę zalej bulionem. Ugotuj do miękkości, a następnie zmiksuj. Pory oczyść starannie, opłucz i drobno posiekaj.

W dużym rondlu rozgrzej masło. Przesmaż pory i pokrojone ziemniaki. Zalej zmiksowanym wywarem. Gotuj razem 10-15 min.

Reklama

2. Oczyść filet z łososia, pokrój w kostkę i obsmaż na łyżce rozgrzanego oleju. Przełóż do zupy. Gotuj razem jeszcze 5 minut. Połącz ze śmietaną. Gotową zupę dopraw do smaku solą oraz pieprzem.

Świat kobiety
Więcej na temat:zupa

Zobacz również

  • Składniki: 40 dag ryby morskiej, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, po 1 pietruszce i marchewce, 2 ziemniaki, 2 pomidory, 1 listek laurowy, 3 ziarna ziela angielskiego, olej, mielona słodka papryka, sól,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.