Reklama
  • Czwartek, 28 stycznia (13:05)

    Zupa pomidorowa z brukselką

Składniki na 4 porcje: 1 duża cebula, 3 ząbki czosnku, sól, pieprz, 2 marchewki, 2 łodygi selera naciowego, 30 dag brukselki, olej, 1 puszka pomidorów, koncentrat, 600 ml bulionu, liść laurowy, zioła.

1 Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj. Pokrój w kostkę oczyszczone marchewki i łodygi selera. Brukselkę umyj, pokrój na połówki. Rozgrzej 2 łyżki oleju, zrumień cebulę i czosnek. Dodaj marchew oraz seler, przesmaż.

2 Wrzuć pomidory z puszki wraz z zalewą, dodaj łyżkę koncentratu pomidorowego, bulion i liść laurowy. Gotuj całość pod przykryciem około 20 minut.

Reklama

Gotową zupę dopraw do smaku solą, pieprzem oraz ulubionymi ziołami. Podawaj, np. z makaronem.

czas ok. 50 min; porcja – 330 kcal, cena 1,50 zł

Świat kobiety
Więcej na temat:zupa | Goto | cebula | z

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: • 5 dużych pomidorów • mała cebula • pół czerwonej papryki • ogórek • 2 ząbki czosnku • pół łyżeczki octu winnego • 3 łyżki oliwy z oliwek • pół szklanki wody •... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.