Reklama
  • Wtorek, 10 stycznia 2017 (15:05)

    Zupa pieczarkowa

Składniki na 6 porcji: • pół kg pieczarek • duża cebula • ok. 1,5 litra wywaru rosołu • pół szklanki śmietanki kremówki 30% • garść posiekanej natki pietruszki • 2 łyżki masła • sól • pieprz.

1. Na roztopionym maśle zeszklij posiekaną cebulę. Po chwili dołóż pokrojone w plastry pieczarki. Dopraw składniki solą i świeżym pieprzem. Smaż do czasu, aż odparuje woda z grzybów. Wtedy wymieszaj całość ze śmietanką i chwilę duś.

Reklama

2. Po kilku minutach przełóż składniki z patelni do garnka z gotującym się rosołem i posyp zupę posiekaną natką. Możesz podawać ją w chlebie.

Kurier TV

Zobacz również

  • Wiosenna szpinakowa

    Składniki: 2-3 ziemniaki, 1 marchewka, 1 pietruszka, 30 dag liści szpinaku, 3 łyżki masła, 1 l bulionu drobiowego, 2 szklanki mleka, cukier, gałka muszkatołowa, sok z cytryny, sól, czarny i... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.