Reklama
  • Poniedziałek, 19 sierpnia 2013 (11:00)

    Zupa pieczarkowa

Składniki na 6 porcji: • 1 duży pęczek włoszczyzny (bez kapusty) • 40 dag wołowej łopatki • 30 dag pieczarek • 10 dag makaronu kokardki • 3-4 łyżki śmietany 18% • 1 płaska łyżeczka mąki • 2 łyżki oleju • 2 łyżki posiekanej natki • sok z cytryny • tymianek • 1 listek laurowy • po kilka ziarenek ziela angielskiego i czarnego pieprzu • sól • mielony pieprz • kilka gałązek świeżych ziół

Zdjęcie

/Arch. Bauer
/Arch. Bauer

2,20 zł 370 kcal

Przyrządzanie: Włoszczyznę umyj i obierz. Warzywa wraz z mięsem włóż do garnka. Zalej wodą. Dodaj przyprawy.

Reklama

Gotuj 45 minut. Wywar przecedź. Warzywa oraz mięso pokrój w kostkę, włóż z powrotem do wywaru. Pieczarki oczyść, pokrój w cienkie plasterki. Skrop sokiem cytrynowym i usmaż na złoto. Dodaj do zupy i mieszając, zagotuj.

Wlej śmietanę rozrobioną z mąką. Przypraw solą i piep rzem. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu i odcedź. Dodaj do zupy. 8. Podawaj z natką, udekoruj ziołami.

Telemax
Więcej na temat:zupa | makaron

Zobacz również

  • Składniki: ● 1 l bulionu ● 4 ziemniaki ● 2 pęczki rzodkiewki ● łyżka masła ● 2 trójkąciki serka topionego śmietankowego ● 100 ml słodkiej śmietanki ● sól ● pieprz ● koperek do posypania więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.