Reklama
  • Środa, 25 stycznia 2017 (10:05)

    Zupa paprykowa

Składniki dla 4 osób: 40 dag wołowiny • 2 czerwone papryki • 3 duże ziemniaki • 2 pomidory • ząbek czosnku • cebula • łyżka masła • słodka i ostra papryka w proszku • szczypta mielonego kminku • 2 łyżki oleju • 2 łyżki śmietany • awokado • łyżka natki pietruszki • sól • pieprz.

1 W garnku rozgrzej olej, podsmaż na nim cebulę pokrojoną w piórka i drobno pokrojone mięso. Wymieszaj. Paprykę i pomidora pokrój w kostkę i, gdy mięso się zarumieni, wrzuć do garnka. Przypraw solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką, kminkiem oraz świeżo wyciśniętym czosnkiem.

2 Zalej wrzątkiem, gotuj około 30 minut. Dodaj pokrojone ziemniaki, gotuj kolejne 20 minut. Pod koniec gotowania dodaj masło i śmietanę. Możesz zmiksować zupę blenderem. Podawaj z natką pietruszki i awokado.

Reklama

CZAS: około godziny

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 30 dag kości z wędzonego schabu, sól, 1 pęczek młodej włoszczyzny, 1 pęczek botwinki, pieprz, 1 łyżka barszczu w proszku, 1/3 szkl. śmietany, pół pęczka natki. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.