Reklama
  • Środa, 18 stycznia 2017 (14:00)

    Zupa ogórkowa

Składniki na 8 porcji: • 70-80 dag ogórków kiszonych z sosem • 3 ziemniaki • 2 marchewki • pietruszka • udko kurczaka • po kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu • 3 liście laurowe • sól • 2 łyżki mąki • mała śmietana 18% • natka.

1. Umyte udko kurczaka włóż do garnka z wodą. Zagotuj z dodatkiem przypraw. Zdejmij szumowiny.

Reklama

2. Dodaj pocięte w słupki obrane marchewki i korzeń pietruszki. Po chwili gotowania dorzuć pokrojone w kostkę ziemniaki. Gdy będą prawie miękkie, dodaj starte na grubej tarce ogórki i dolej sos.

3. Zagęść zupę mąką rozrobioną w zimnej wodzie i wymieszaj z hartowaną śmietaną.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki: 1 porcja rosołowa, sól, 2 marchewki, 1 pietruszka, po kawałku pora i selera, 2 pęczki koperku, pieprz, 30 dag młodych ziemniaków, 3/4 szklanki gęstej śmietany, ocet, cukier. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.