Reklama
  • Piątek, 12 lipca 2013 (15:05)

    Zupa minestrone

Składniki: łyżka oliwy, 4 plasterki boczku, czerwona cebula, marchewka, 2 łodygi selera naciowego , 1/4 szklanki przecieru pomidorowego, 2 puszki pomidorów, 2 litry bulionu, 100 g makaronu muszelki, 2 ząbki czosnku, puszka cieciorki, 300 g szpinaku, parmezan, sól, pieprz.

1. Wlej oliwę do dużego garnka. Wrzuć pokrojony na kawałki boczek. Pod-smaż, aż się zezłoci i będzie chrupiący. Dodaj drobno posiekaną cebulę, pokrojoną w kostkę marchewkę, łodygi selera oraz zmiażdżony czosnek. Duś ok. 5 minut. Dodaj przecier pomidorowy i pomidory z puszki. Po 2 mi- nutach duszenia dodaj bulion warzywny lub drobiowy (może być z kostki), zmniejsz ogień i gotuj przez 20 minut.

Reklama

2. Dodaj do zupy drobny makaron i cieciorkę. Gotuj, aż makaron będzie miękki (ok. 8 minut). Wrzuć opłukany szpinak. Przypraw. Po minucie zupa jest gotowa. Podawaj ją posypaną płatkami parmezanu, z grzankami z bagietki.

Olivia
Więcej na temat:zupa

Zobacz również

  • Szybki chłodnik  z rzodkiewką

    Składniki: duży pęczek botwinki, pęczek koperku, pęczek szczypiorku, pęczek rzodkiewki, świeży ogórek, duży kubek kefiru, 3 duże opak. jogurtu naturalnego (niezbyt gęstego), szczypta kwasku... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.