Reklama
  • Wtorek, 11 sierpnia 2015 (08:05)

    Zupa marynarza

Składniki na 6 porcji: ● pół kg ryb ● 2 ziemniaki ● cebula ● marchew ● pietruszka ● 2 pomidory ● 2 łyżki koncentratu pomidorowego ● olej ● sól ● pieprz ● ostra papryka

❶ Ryby umyj, osusz i wyfiletuj. Odpadki ugotuj w osolonej wodzie.

Reklama

❷ Cebulę potnij w piórka, marchewkę i pietruszkę pokrój w paski, a obrane ziemniaki w plastry.

❸ W garnku rozgrzej olej, wrzuć cebulę. Po chwili dolej przecedzony wywar rybny, dodaj ziemniaki i gotuj całość około 20 minut. Następnie dołóż filety i trzymaj na ogniu jeszcze około 10 minut.

❹ Pomidory przelej wrzątkiem, obierz ze skóry i pokrój w kostkę.

❺ Dodaj je do zupy razem z koncentratem pomidorowym i ostrą papryką. Podawaj z pieczywem.

Czas przygotowania: 50 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 220. Stopień trudności: średnie.

Telemax
Więcej na temat:zupa | ryby | ryby | cebula

Zobacz również

  • Składniki na 4-5 porcji: 3 średnie pory, 4 duże ziemniaki, 1 l bulionu warzywnego lub drobiowego, 300 g serka topionego, np. śmietankowego, 2 listki laurowe, po kilka ziarenek ziela angielskiego i... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.