Reklama
  • Wtorek, 28 lutego 2017 (13:00)

    Zupa jarzynowa

Składniki na 4 porcje: ■ 3 gałązki selera naciowego ■ por ■ brokuł ■ 2 marchewki ■ litr wywaru warzywnego ■ 2 ząbki czosnku ■ liść laurowy ■ sól ■ pieprz ■ natka ■ 4 łyżki kaszy orkiszowej ■ masło klarowane.

Reklama

Przygotowanie:

➊ Wszystkie warzywa umyj, marchewkę obierz.

➋ Por, seler i marchew drobno pokrój i przesmaż chwilę na maśle. Dodaj liść laurowy.

➌ Po chwili zalej całość bulionem i dołóż posiekany czosnek.

➍ Do wrzątku wsyp kaszę i gotuj ok. 20 minut. 10 minut przed końcem dodaj brokuł i wsyp przyprawy oraz natkę.

➜ Przygotowanie: 50 min ➜ Stopień trudności: łatwe ➜ Kalorie: 190

Magdalena Kaczmarek z Poznania

Super TV

Zobacz również

  • Składniki: 2 marchewki, 1 pietruszka, pół małego pora (zielona część), kostka bulionowa drobiowa, 30 dag zielonych ogórków, śmietana, kilka gałązek koperku, sól, pieprz, cukier. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.