Reklama
  • Czwartek, 27 lutego 2014 (08:05)

    Zupa gulaszowa z łopatki z cukinią

Zdjęcie

/Arch./Madejski Studio
/Arch./Madejski Studio

50 dag łopatki podsmaż. 2 cebule i ząbek czosnku zeszklij na oleju, wsyp sól, pieprz, słodką paprykę, szczyptę ostrej, przyprawę włoską, wymieszaj. Włóż wszystko do garnka, wlej litr bulionu warzywnego i pomidory z puszki (bez skórki) wraz z zalewą. Gotuj na małym ogniu, aż mięso zmięknie.

Reklama

Dodaj małą cukinię pokrojoną w półplasterki i gotuj jeszcze 5 minut. Ugotuj 1/2 szklanki makaronu świderki i dodaj do zupy. Podawaj posypaną zmiażdżonym kolorowym pieprzem i świeżymi ziołami.

Więcej na temat:zupa | z | DENTAMDC | dane | danie | Dana | Dubai Mercantile Exchange | Dania

Zobacz również

  • Składniki: po 2 cebule, papryki i łyżki smalcu, chleb, 30 dag mielonej wołowiny, słodka papryka, sól, chili, 5 dag przecieru pomidorowego, 400 ml bulionu, po 1 puszce czerwonej fasoli i... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.