Reklama
  • Środa, 8 marca 2017 (13:05)

    Zupa gulaszowa

Składniki na 6 porcji: ■ pół kg mięsa wieprzowego ■ cebula ■ papryka ■ 3 ziemniaki ■ łyżka przecieru pomidorowego ■ 2 ogórki kon serwowe ■ litr bulionu ■ ognista mieszanka przypraw ■ sól ■ pieprz ■ olej.

Przygotowanie:

Reklama

➊ W garnku rozgrzej olej, dodaj posiekaną cebulę i lekko ją zeszklij.

➋ Dodaj pokrojone w kostkę mięso i przesmaż z każdej strony.

➌ Podlej składniki gorącym bulionem i pod przykryciem duś do miękkości.

➍ Na koniec dołóż pokrojoną w kostkę paprykę, ziemniaki, przecier z przyprawami oraz starte ogórki. Gotuj jeszcze kwadrans.

➜ Przygotowanie: 60 min ➜ Stopień trudności: łatwe ➜ Kalorie: 370

Alina Waliczek z Dzimierza

Super TV

Zobacz również

  • Składniki: 1,5 l bulionu mięsnego, sól, po 15 dag mrożonego groszku i fasolki, 15 dag makaronu kolanka, 2 łodygi selera naciowego, 10 dag wędzonego boczku, 5 dag mozzarelli, czosnek, pieprz,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.