Reklama
  • Środa, 8 marca (13:05)

    Zupa gulaszowa

Składniki na 6 porcji: ■ pół kg mięsa wieprzowego ■ cebula ■ papryka ■ 3 ziemniaki ■ łyżka przecieru pomidorowego ■ 2 ogórki kon serwowe ■ litr bulionu ■ ognista mieszanka przypraw ■ sól ■ pieprz ■ olej.

Przygotowanie:

Reklama

➊ W garnku rozgrzej olej, dodaj posiekaną cebulę i lekko ją zeszklij.

➋ Dodaj pokrojone w kostkę mięso i przesmaż z każdej strony.

➌ Podlej składniki gorącym bulionem i pod przykryciem duś do miękkości.

➍ Na koniec dołóż pokrojoną w kostkę paprykę, ziemniaki, przecier z przyprawami oraz starte ogórki. Gotuj jeszcze kwadrans.

➜ Przygotowanie: 60 min ➜ Stopień trudności: łatwe ➜ Kalorie: 370

Alina Waliczek z Dzimierza

Super TV

Zobacz również

  • Składniki: 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 2 jabłka, 80 dag buraków, 3 łyżki masła, 200 ml wytrawnego białego wina, 1,5 l bulionu drobiowego, 3-4 łyżki gęstej kwaśnej śmietany, cukier, 6 jajek, sól,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.