Reklama
  • Piątek, 13 września 2013 (08:05)

    Zupa grzybowa

Składniki: 60 dag mieszanych leśnych grzybów, pół pęczka włoszczyzny, 6 łyżek drobnego makaronu (gwiazdki, świderki), 5 szklanek bulionu warzywnego , 3 łyżki masła, pół pęczka natki , 1/2 szklanki śmietany 30 %, ziele angielskie , 3 listki laurowe, sól i pieprz.

Przygotowanie:

W garnku zagotuj bulion. Dodaj listki laurowe, kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego oraz pokrojoną w kostkę włoszczyznę. Gotuj kilka minut. Oczyść grzyby, pokrój je w plasterki, podduś na patelni na maśle.

Do gotującego się bulionu wsyp makaron. Poczekaj, aż bulion ponownie zawrze. Gotuj pod przykryciem ok. 10 minut. Dodaj grzyby i gotuj, aż składniki będą miękkie. Zapraw zupę śmietaną. Posól, popieprz, przed podaniem udekoruj natką.

Reklama

Zdjęcie

/Arch. Bauer
/Arch. Bauer

Na żywo
Więcej na temat:zupa | oczy

Zobacz również

  • Składniki: 25 dag jagód, 250 ml mleka, 200 ml słodkiej śmietanki 36 proc., 10 dag cukru kryształu, 2 op. cukru waniliowego, 10 dag makaronu świderki, listki mięty lub melisy więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.