Reklama
  • Wtorek, 3 września 2013 (15:00)

    Zupa grzybowa

Składniki na 6 porcji: • 60 dag mieszanych leśnych grzybów • 1/2 pęczka włoszczyzny • 6 łyżek drobnego makaronu • 5 szkl. bulionu warzywnego • 3 listki laurowe • po kilka ziarenek pieprzu oraz ziela angielskiego • 3 łyżki masła • sól • pieprz • 1/2 pęczka natki • 1/2 szklanki śmietany 30%.

Zdjęcie

/Arch. Bauer
/Arch. Bauer

Przyrządzanie:

1. Warzywa w zależności od ich rodzaju oczyść, obierz, pokrój w kosteczkę. W garnku zagotuj bulion. Dodaj listki laurowe, ziarenka pieprzu i ziela angielskiego oraz pokrojoną włoszczyznę. Gotuj razem kilka minut.

Reklama

2. Grzyby umyj, pokrój w plasterki i podduś na maśle.

3. Do gotującego się bulionu wsyp makaron i gotuj 10 minut.

4. Dodaj podduszone grzyby. Gotuj, aż wszystkie składniki będą miękkie.

5. Wlej śmietanę, stale mieszając. Dosyp sól i pieprz do smaku.

6. Rozlej zupę do talerzy i posyp ją posiekaną natką.

Telemax
Więcej na temat:zupa

Zobacz również

  • Składniki na 4-6 porcji: 30 dag filetów białej ryby bez skóry (mintaja, dorsza lub morszczuka), 1 por, 2 marchewki, 1-2 papryczki chili, 1/2 pęczka dymki, 1 duża cytryna, 2 łyżki masła, sól, pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.