Reklama
  • Środa, 4 listopada 2015 (14:05)

    Zupa fasolowa z muszelkami

Szklanka drobnych muszelek, 2 plasterki bekonu, posiekane, 2 łodygi selera naciowego, drobno pokrojone, marchewka, drobno pokrojona, cebula, posiekana, 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę, 4 szklanki bulionu drobiowego, puszka pokrojonych pomidorów (400 g), puszka fasoli w sosie własnym (400 g), 100 g zielonej fasolki szparagowej, cukinia, pokrojona w drobną kostkę, łyżka oliwy, sól, pieprz, bazylia do posypania.

✓ 4 porcje • przygotowanie: 20 min • gotowanie: 20 min • 358 kcal/porcja • 5 zł/porcja

Reklama

1 Rozgrzej oliwę na patelni. Podsmaż cebulę i bekon przez 2-3 minuty. Dodaj seler, marchewkę i czosnek, smaż kolejne 2-3 minuty.

2 Do garnka z bulionem dodaj warzywa i pomidory, zagotuj. Dopraw do smaku.Dodaj makaron, gotuj 6-8 minut.

3 Dodaj fasolę i cukinię. Gotuj 3-4 minuty. Posyp listkami bazylii. Podawaj z bagietką, opieczoną i posmarowaną masłem.

Olivia
Więcej na temat:zupa | szklanka | z

Zobacz również

  • Składniki na 8 porcji: • 2 l maślanki • 4 jajka • 2 ogórki • po pęczku rzodkiewek, koperku, szczypiorku i natki • 3 ząbki czosnku • garść szczawiu • sól • pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.