Reklama
  • Poniedziałek, 6 marca (13:05)

    Zupa dyniowa z grzankami

Składniki: 1 kg dyni, 1 l wywaru warzywny, 4 ząbki czosnku, 10 dag boczku wędzonego, sól, pieprz, majeranek, śmietana , grzanki, cebula, 2 łyżki koncentratu pomidorowego.

Dynię wydrąż, usuń pestki i części miękkie. Miąższ pokrój w kostkę i połącz z wywarem. Całość gotuj, aż dynia będzie miękka i zmiksuj. Cebulę pokrój w kostkę, boczek w paski, a czosnek przeciśnij przez praskę. Składniki wrzuć na rozgrzany tłuszcz i chwilę przesmaż.

Następnie połącz ze zmiksowaną zupą. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem. Gotuj przez około 10 minut. Do zupy dodaj koncentrat pomidorowy i wlej śmietanę. Wymieszaj. Podawaj z grzankami.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 30 dag kości z wędzonego schabu, sól, 1 pęczek młodej włoszczyzny, 1 pęczek botwinki, pieprz, 1 łyżka barszczu w proszku, 1/3 szkl. śmietany, pół pęczka natki. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.