Reklama
  • Wtorek, 9 lutego 2016 (10:05)

    Zupa curry z krewetkami

Składniki: kawałek imbiru, 3 ząbki czosnku l papryczka chili, 4 łyżki oliwy, 40 dag pomidorów, łyżka curry, 2 szklanki mleka kokosowego l szklanka bulionu, 3 ziemniaki, sól, 16 obranych krewetek, 2 łyżki posiekanej kolendry, szczypta cynamonu, sok z limonki, cukier

Przygotowanie:

Imbir, czosnek i papryczkę chili drobno pokrój. Następnie obsmaż na oliwie w garnku. Dodaj przyprawę curry i wrzuć obrane ze skórki pomidory, wlej mleko kokosowe i bulion. Wszystko razem zagotuj.

Ziemniaki obierz, pokrój i wrzuć do garnka. Zagotuj. Kiedy ziemniaki będą miękkie, dodaj krewetki i kolendrę. Przed podaniem danie dopraw cynamonem, sokiem z limonki, cukrem i solą.

Reklama

Na żywo
Więcej na temat:zupa | ziemniaki | Zupa curry | curry | z

Zobacz również

  • Składniki: 70 dag pieczonej dyni, 3 gruszki, pół cebuli, 2 łyżki masła, szklanka białego wina, pół szklanki bulionu, pół szklanki śmietany, gałka muszkatołowa, cynamon, sól, pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.