Reklama
  • Wtorek, 9 lutego (10:05)

    Zupa curry z krewetkami

Składniki: kawałek imbiru, 3 ząbki czosnku l papryczka chili, 4 łyżki oliwy, 40 dag pomidorów, łyżka curry, 2 szklanki mleka kokosowego l szklanka bulionu, 3 ziemniaki, sól, 16 obranych krewetek, 2 łyżki posiekanej kolendry, szczypta cynamonu, sok z limonki, cukier

Przygotowanie:

Imbir, czosnek i papryczkę chili drobno pokrój. Następnie obsmaż na oliwie w garnku. Dodaj przyprawę curry i wrzuć obrane ze skórki pomidory, wlej mleko kokosowe i bulion. Wszystko razem zagotuj.

Ziemniaki obierz, pokrój i wrzuć do garnka. Zagotuj. Kiedy ziemniaki będą miękkie, dodaj krewetki i kolendrę. Przed podaniem danie dopraw cynamonem, sokiem z limonki, cukrem i solą.

Reklama

Na żywo
Więcej na temat:zupa | ziemniaki | Zupa curry | curry | z

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 50 dag zielonych szparagów, 800 ml bulionu warzywnego (może być z kostki), 2 łyżki serka mascarpone, 2 łyżki soku z cytryny, sól, pieprz, cukier. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.