Reklama
  • Poniedziałek, 14 marca 2016 (11:01)

    Zupa cebulowa

Składniki: 1 i 1/2-2 l czystego rosołu, 4-5 dużych cebul (wykorzystuję cukrową), 4 ziemniaki, 2 marchwie, 2 korzenie pietruszki, szczypta suszonych liści lubczyku, szczypta suszonych liści kolendry, 3-4 łyżki masła, łyżka mąki, sól, pieprz.

1. Marchwie i pietruszkę obieram i kroję w kostkę, dodaję do wrzącego rosołu, gotuję do miękkości. Pod koniec gotowania dodaję ziemniaki pokrojone w kostkę. Doprawiam solą, pieprzem oraz ziołami.

2. W międzyczasie obieram cebulę, kroję ją w cienkie półplasterki i podsmażam na maśle, aż stanie się złota. Usmażoną cebulę mieszam z mąką, wrzucam do zupy i zagotowuję.

Reklama

Przygotowanie 40 min • Porcja 110 kcal • Przepis na 4 porcje

Nie trzeba wyszukanych składników, a zupa znakomita. Katarzyna Janeczko z Zamościa

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

Więcej na temat:zupa | Nie | przepis

Zobacz również

  • Wiosenna szpinakowa

    Składniki: 2-3 ziemniaki, 1 marchewka, 1 pietruszka, 30 dag liści szpinaku, 3 łyżki masła, 1 l bulionu drobiowego, 2 szklanki mleka, cukier, gałka muszkatołowa, sok z cytryny, sól, czarny i... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.