Reklama
  • Poniedziałek, 14 marca (11:01)

    Zupa cebulowa

Składniki: 1 i 1/2-2 l czystego rosołu, 4-5 dużych cebul (wykorzystuję cukrową), 4 ziemniaki, 2 marchwie, 2 korzenie pietruszki, szczypta suszonych liści lubczyku, szczypta suszonych liści kolendry, 3-4 łyżki masła, łyżka mąki, sól, pieprz.

1. Marchwie i pietruszkę obieram i kroję w kostkę, dodaję do wrzącego rosołu, gotuję do miękkości. Pod koniec gotowania dodaję ziemniaki pokrojone w kostkę. Doprawiam solą, pieprzem oraz ziołami.

2. W międzyczasie obieram cebulę, kroję ją w cienkie półplasterki i podsmażam na maśle, aż stanie się złota. Usmażoną cebulę mieszam z mąką, wrzucam do zupy i zagotowuję.

Reklama

Przygotowanie 40 min • Porcja 110 kcal • Przepis na 4 porcje

Nie trzeba wyszukanych składników, a zupa znakomita. Katarzyna Janeczko z Zamościa

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

Więcej na temat:zupa | Nie | przepis

Zobacz również

  • Składniki: po 2 duże selery i ziemniaki, cebula, 3/4 l rosołu, 2 ząbki czosnku, 1/2 szkl. śmietany 30 proc., sól, 5 dag sera z niebieską pleśnią, 1/2 chili, oliwa, 6 listków rukoli, 4 łyżki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.