Reklama
  • Poniedziałek, 8 lutego (13:05)

    Zupa brokułowa

Składniki dla 4 osób: 1 brokuł • 1 papryczka chilli • 4 ziemniaki • włoszczyzna • skrzydło z indyka • ziele angielskie • liść laurowy • sól • pieprz.

Reklama

1 Włoszczyznę obierz. Mięso umyj i włóż do garnka z włoszczyzną, zielem angielskim i liściem laurowym, zalej 1,5 l wody. Gotuj pół godziny, ściągając szumowiny. Brokuł umyj, podziel na różyczki. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę, dokładnie wypłucz.

2 Do wywaru dodaj ziemniaki i pokrojoną w plastry papryczkę. Po 15 minutach dodaj różyczki brokułu, przypraw solą, pieprzem i gotuj 15 minut. Wyjmij skrzydełko, obierz je z mięsa. Wrzuć je do zupy. Zupę możesz podać z kleksem jogurtu naturalnego lub śmietany.

CZAS: około godziny

Dobry Tydzień
Więcej na temat:zupa | as` | As

Zobacz również

  • Składniki: po 2 duże selery i ziemniaki, cebula, 3/4 l rosołu, 2 ząbki czosnku, 1/2 szkl. śmietany 30 proc., sól, 5 dag sera z niebieską pleśnią, 1/2 chili, oliwa, 6 listków rukoli, 4 łyżki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.