Reklama
  • Poniedziałek, 8 lutego 2016 (13:05)

    Zupa brokułowa

Składniki dla 4 osób: 1 brokuł • 1 papryczka chilli • 4 ziemniaki • włoszczyzna • skrzydło z indyka • ziele angielskie • liść laurowy • sól • pieprz.

Reklama

1 Włoszczyznę obierz. Mięso umyj i włóż do garnka z włoszczyzną, zielem angielskim i liściem laurowym, zalej 1,5 l wody. Gotuj pół godziny, ściągając szumowiny. Brokuł umyj, podziel na różyczki. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę, dokładnie wypłucz.

2 Do wywaru dodaj ziemniaki i pokrojoną w plastry papryczkę. Po 15 minutach dodaj różyczki brokułu, przypraw solą, pieprzem i gotuj 15 minut. Wyjmij skrzydełko, obierz je z mięsa. Wrzuć je do zupy. Zupę możesz podać z kleksem jogurtu naturalnego lub śmietany.

CZAS: około godziny

Dobry Tydzień
Więcej na temat:zupa | as`

Zobacz również

  • Składniki: 2 marchewki, 1 pietruszka, pół małego pora (zielona część), kostka bulionowa drobiowa, 30 dag zielonych ogórków, śmietana, kilka gałązek koperku, sól, pieprz, cukier. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.