Reklama
  • Piątek, 4 marca (15:00)

    Zielony bulion na kurczaku

Składniki: 1 porcja rosołowa (korpus i 2 skrzydełka), 2 marchewki, kawałek selera, ziele angielskie, liść laurowy, 2 pory, pieprz, 10 dag mrożonego groszku, sól, 20 dag makaronu, przyprawa do zup w płynie.

1. Porcję rosołową opłucz, włóż do garnka, zalej 1,5 l zimnej wody. Zagotuj z dodatkiem łyżeczki soli. Usuń tworzącą się szumowinę.

2. Marchewki i kawałek selera obierz, wrzuć w całości do wywaru. Dodaj 1-2 ziarna ziela angielskiego i 1 liść laurowy. Gotuj 20 minut. Po tym czasie oczyść starannie pory, pokrój na kawałki. Wrzuć do zupy. Gotuj całość na średnim ogniu około 15 minut.

Reklama

3. Po tym czasie usuń porcję rosołową, marchewkę i seler. Wsyp do zupy mrożony groszek. Gotuj razem jeszcze 5 minut. Bulion dopraw do smaku solą, pieprzem i przyprawą do zup w płynie. Podawaj z ugotowanym oso bno makaronem (małe i duże formy).

Świat kobiety

Zobacz również

  • • ok. 800 g botwinki wraz z łodygami i liśćmi • 2 średnie marchewki • 1 nieduża pietruszka • 1 duży burak • 1 szklanka gęstego przecieru pomidorowego (passaty) • 1 i 1/2 szklanki mleka kokosowego... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.