Reklama
  • Czwartek, 3 marca (13:05)

    Włoska zupa z fasolą i makaronem

Skład na 4 porcje: ● cebula ● ząbek czosnku ● 200 g selera ● 200 g cukinii ● 250 g marchwi ● świeży rozmaryn ● pęczek oregano ● puszka pomidorów ● łyżka oliwy ● łyżka przecieru pomidorowego ● 3 łyżeczki przyprawy warzywnej ● 250 g makaronu ● puszka białej fasoli ● sól i pieprz

1. Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę kroimy na półplasterki, a czosnek rozdrabniamy. Marchew oraz seler obieramy i kroimy na plasterki. Cukinię kroimy na pół, a następnie na półplasterki. Świeży rozmaryn i oregano myjemy, osuszamy i drobno siekamy.

2. Do garnka wlewamy oliwę i podgrzewamy. Dodajemy czosnek i cebulę – chwilę smażymy. Wkładamy marchew, seler oraz cukinię. Dodajemy przecier pomidorowy. Wlewamy 750 ml wody, dokładamy pomidory z puszki i przyprawę warzywną. Gotujemy ok. 10 minut. Na koniec dodajemy ugotowany makaron i odsączoną z zalewy fasolę. Gotujemy. Doprawiamy ziołami, solą i pieprzem.

Reklama

Czas przygotowania 30 minut. Cena porcji ok. 2 zł.

Wartość odżywcza porcji 407 kcal Białko 15 g/Tłuszcz 6 g/Węglowodany 67 g.

Rewia
Więcej na temat:warto | z | zupa | sól i pieprz | Zupa z fasoli

Zobacz również

  • Składniki: 1 kg świeżych ogórków, 1 pęczek natki, 60 dag chudego jogurtu naturalnego, sól, pieprz, kilka kropli sosu tabasco, 4 jajka, biały ocet winny więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.