Reklama
  • Poniedziałek, 22 lutego 2016 (13:00)

    Włoska zupa pomidorowa

Składniki na 10 porcji: • duży korpus kurczaka • 30 dag rostbefu • marchewka • kawałek selera • cebula • 2,5 l wody • butelka przecieru pomidorowego • łyżka mąki • łyżka masła • sól • pieprz • listek laurowy • pół opakowania makaronu tagliatelle • 2 łyżki octu balsamicznego • tymianek • rozmaryn

1. Warzywa obierz, umyj, pokrój na mniejsze kawałki i wrzuć do garnka z zimną wodą. Dodaj mięso i przyprawy. Gotuj całość około 20 minut na małym ogniu.

2. Masło roztop na patelni, posyp mąką i dolej 2 łyżki sosu pomidorowego. Po chwili smażenia połącz z zupą i resztą sosu z butelki.

Reklama

3. W tym czasie ugotuj makaron tagliatelle zgodnie z opisem na opakowaniu. Rozlej zupę do talerzy. Do każdej porcji włóż makaron, wsyp zioła i polej sosem balsamicznym.

Czas: 40 min,1 porcja = 200 kcal.

Kurier TV
Więcej na temat:zupa

Zobacz również

  • Składniki: 40 dag ryby morskiej, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, po 1 pietruszce i marchewce, 2 ziemniaki, 2 pomidory, 1 listek laurowy, 3 ziarna ziela angielskiego, olej, mielona słodka papryka, sól,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.