Reklama
  • Czwartek, 27 sierpnia 2015 (14:05)

    Wielowarzywna zupa z fasolką, pomidorami i makaronem

Składniki: ●2 duże marchewki ●korzeń pietruszki oraz natka pietruszki ●średnie brokułowe „drzewko” ●szklanka fasoli (wcześniej namoczonej) ●3 pomidory ●cebula lub por ●olej ●ząbek czosnku ●opakowanie makaronu (np. kolanka) ●sól, pieprz (w ziarnach), estragon, liść laurowy, ziele ang.

Reklama

1. Ugotuj makaron. Marchewki i korzeń pietruszki oczyść, opłucz, pokrój, np. na plasterki. Cebulę obierz, pokrój w piórka (jeśli wybrałaś por, pokrój go w talarki). Pokrój brokuły.

2. W garnku rozgrzej 2 łyżki oleju, podduś marchew, pietruszkę, cebulę (por). Zalej wodą, wrzuć liść, po 3 ziarna ziela i pieprzu. Gotuj 10 min. Dodaj fasolę, brokuły, gotuj, aż zmiękną (w połowie lekko osól). Na końcu dodaj pokrojone pomidory, posiekany czosnek, szczyptę estragonu. Chwilę gotuj. Dopraw, podaj z makaronem.

Świat kobiety
Więcej na temat:z | pomidory | zupa | makaron

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 1/2 kg schabu, po 1 dużej papryce zielonej, czerwonej i żółtej, 1/2 szklanki kwaśnej śmietany, 1 opakowanie zupy cebulowej w proszku, 1 łyżka przyprawy do gyrosu, 1 ząbek... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.