Reklama
  • Środa, 19 kwietnia (11:00)

    Tajemnice pysznego domowego bulionu

Esencjonalny, aromatyczny bulion to podstawa udanego risotto i kaszotto. Oto wskazówki, które ułatwią przygotowanie bulionu idealnego!

Reklama

Nie żałuj warzyw! Na 2 litry wody wykorzystaj 3 marchewki, 2 pietruszki, cały średni seler i duży por (też zieloną część). Nie zapomnij o cebuli (nieobranej i opalonej) oraz kilku suszonych grzybkach.

Bulion mięsny ugotuj na drobiowej porcji rosołowej oraz kawałku wołowiny z kością (np. antrykocie).

Zamiast dodawać przyprawę typu maggi, wykorzystaj lubczyk. Ma taki sam smak... i jest bardzo zdrowy!

Bulion musi mieć czas. Gotuj go na bardzo małym ogniu 5 godz. Co jakiś czas dolej filiżankę zimnej wody.

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Zobacz również

  • Składniki: 40 dag ryby morskiej, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, po 1 pietruszce i marchewce, 2 ziemniaki, 2 pomidory, 1 listek laurowy, 3 ziarna ziela angielskiego, olej, mielona słodka papryka, sól,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.