Reklama
  • Środa, 19 kwietnia (11:00)

    Tajemnice pysznego domowego bulionu

Esencjonalny, aromatyczny bulion to podstawa udanego risotto i kaszotto. Oto wskazówki, które ułatwią przygotowanie bulionu idealnego!

Reklama

Nie żałuj warzyw! Na 2 litry wody wykorzystaj 3 marchewki, 2 pietruszki, cały średni seler i duży por (też zieloną część). Nie zapomnij o cebuli (nieobranej i opalonej) oraz kilku suszonych grzybkach.

Bulion mięsny ugotuj na drobiowej porcji rosołowej oraz kawałku wołowiny z kością (np. antrykocie).

Zamiast dodawać przyprawę typu maggi, wykorzystaj lubczyk. Ma taki sam smak... i jest bardzo zdrowy!

Bulion musi mieć czas. Gotuj go na bardzo małym ogniu 5 godz. Co jakiś czas dolej filiżankę zimnej wody.

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Zobacz również

  • Składniki: 1 porcja rosołowa, sól, 2 marchewki, 1 pietruszka, po kawałku pora i selera, 2 pęczki koperku, pieprz, 30 dag młodych ziemniaków, 3/4 szklanki gęstej śmietany, ocet, cukier. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.