Reklama
  • Wtorek, 23 lutego (13:05)

    Szybka zupa makaronowa, z resztek

Składniki: 4 szklanki bulionu drobiowego (bez soli), resztka (przynajmniej 6) drobnych klopsików w sosie pomidorowym (lub 2-3 kotlety mielone oraz puszka pokrojonych pomidorów w zalewie), 2 cukinie, 2 szklanki ugotowanego makaronu rurki, 4 łyżeczki zielonego pesto, starty ser typu parmezan.

✓ 4 porcje • przygotowanie: 5 min • gotowanie: 15 min • 328 kcal/porcja • 5 zł/porcja

1 Do garnka przełóż klopsiki z sosem i zalej je bulionem. Gotuj 10 minut na małym ogniu.

Reklama

2 Cukinie pokrój w drobną kostkę i dodaj do zupy. Gotuj 2-3 minuty. Na koniec dodaj makaron i gotuj minutę, aby dobrze się podgrzał.

3 Na talerzach dołóż do zupy po łyżeczce pesto i posyp parmezanem. Podawaj z chrupiącym pieczywem.

Olivia

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: • pół pęczka białych szparagów • pierś kurczaka • marchewka • pietruszka • 2 gałązki natki pietruszki • pół szklanki śmietany 18% • płaska łyżka mąki • sól • pieprz •... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.