Reklama
  • Wtorek, 23 lutego 2016 (13:05)

    Szybka zupa makaronowa, z resztek

Składniki: 4 szklanki bulionu drobiowego (bez soli), resztka (przynajmniej 6) drobnych klopsików w sosie pomidorowym (lub 2-3 kotlety mielone oraz puszka pokrojonych pomidorów w zalewie), 2 cukinie, 2 szklanki ugotowanego makaronu rurki, 4 łyżeczki zielonego pesto, starty ser typu parmezan.

✓ 4 porcje • przygotowanie: 5 min • gotowanie: 15 min • 328 kcal/porcja • 5 zł/porcja

1 Do garnka przełóż klopsiki z sosem i zalej je bulionem. Gotuj 10 minut na małym ogniu.

Reklama

2 Cukinie pokrój w drobną kostkę i dodaj do zupy. Gotuj 2-3 minuty. Na koniec dodaj makaron i gotuj minutę, aby dobrze się podgrzał.

3 Na talerzach dołóż do zupy po łyżeczce pesto i posyp parmezanem. Podawaj z chrupiącym pieczywem.

Olivia
Więcej na temat:szybka | cukinie | na | z | zupa | szybki

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 500 g grochu ● 2 l bulionu warzywnego lub na żeberkach ● marchew ● pietruszka ● mały kawałek selera ● 2 małe ziemniaki ● 100 g boczku ● liść laurowy ● 3 ząbki czosnku ● 2... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.