Reklama
  • Wtorek, 28 lutego 2017 (11:05)

    Szafranowa zupa rybna

Składniki na 6 porcji: ● pół kg filetów dowolnej ryby ● 20 dag mrożonych małży ● łyżka siekanej cebuli ● pół pora ● marchew ● szklanka śmietanki 30% ● łyżka mąki kukurydzianej ● pół pęczka natki pietruszki ● szczypta szafranu ● kieliszek białego wytrawnego wina ● 3 łyżki masła ● sól ● pieprz.

1. Małże rozmroź, sos zachowaj. Rybę pokrój w kostkę, pora w półplasterki, a marchew w plasterki.

Reklama

2. W garnku na maśle zeszklij cebulę, dodaj pozostałe warzywa i szafran. Po chwili dołóż małże, chwilę podsmaż i zalej winem.

3. Dodaj litr wody i sos z małży. Gotuj 15 minut, po czym dorzuć rybę.

4. Po zagotowaniu zapraw zupę mąką roztrzepaną z wywarem i dopraw solą z pieprzem.

5. Gotową oprósz natką.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki: 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 2 jabłka, 80 dag buraków, 3 łyżki masła, 200 ml wytrawnego białego wina, 1,5 l bulionu drobiowego, 3-4 łyżki gęstej kwaśnej śmietany, cukier, 6 jajek, sól,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.