Reklama
  • Piątek, 20 listopada 2015 (08:00)

    Sycąca zupa chińska

Składniki na 6 porcji: ● pierś kurczaka ● zielona papryka ● po 20 dag fasoli mamut i pieczarek ● kiełki fasoli ● marchew ● pół pora ● mała czerwona cebula ● pół paczki makaronu ryżowego ● kostka rosołowa ● sól ● pieprz.

Reklama

❶ W garnku zagotuj wodę z kostką rosołową. Wrzuć fasolę oraz obrane i pokrojone w plastry pieczarki.

❷ Na dużej patelni teflonowej lub w woku podsmaż pokrojoną w kostkę pierś kurczaka.

❸ Następnie dodaj drobno poszatkowaną cebulę, por, obraną, startą na tarce o grubych oczkach marchew, a także pociętą w paski paprykę.

❹ Dołóż przygotowane składniki do gotującego się wywaru i gotuj kilka minut. Dopraw potrawę do smaku solą oraz pieprzem.

Na koniec wsyp do zupy kiełki fasoli oraz pokruszony makaron ryżowy. Poczekaj, aż zmięknie i podawaj.

Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 220. Stopień trudności: średnie.

Telemax
Więcej na temat:Zupa chińska | pra | zupa

Zobacz również

  • Skład na 6 porcji: ● 1 kg gotowych flaków wołowych mrożonych ● 4 marchewki ● 2 pietruszki ● cebula ● 1/2 selera ● 6–7 szklanek bulionu ● olej ● pieprz mielony, sól, liście laurowe, ziele... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.