Reklama
  • Środa, 12 lipca 2017 (08:00)

    Rybna z pomidorami

Składniki: 40 dag ryby morskiej, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, po 1 pietruszce i marchewce, 2 ziemniaki, 2 pomidory, 1 listek laurowy, 3 ziarna ziela angielskiego, olej, mielona słodka papryka, sól, pieprz, natka.

1 Ryby umyj, wyfiletuj i pokrój w kostkę. Pozostałości z filetowania zalej 1,5 l wody. Dodaj lis- tek laurowy, ziele angielskie i pół łyżeczki soli. Gotuj ok. 45 min.

2 Cebulę obierz, pokrój w piórka, czosnek przeciśnij przez praskę. Posiekaj oczyszczoną pietruszkę oraz marchewkę. Pokrój w dużą kostkę obrane ziemniaki.

Reklama

3 W osobnym garnku rozgrzej 4 łyżki oleju. Wrzuć cebulę i czosnek, a po chwili marchew oraz pietruszkę, duś 5 min, zalej ugotowanym i przecedzonym wywarem.

4 Dodaj ziemniaki, gotuj ok. 15 min. Wrzuć filety i posiekane pomidory, gotuj jeszcze 10 min. Na koniec zupę dopraw solą, pieprzem i mieloną papryką. Ozdób natką.

czas ok. 100 min; porcja – 220 kcal, cena 1,80 zł

Świat kobiety

Zobacz również

  • Wiosenna szpinakowa

    Składniki: 2-3 ziemniaki, 1 marchewka, 1 pietruszka, 30 dag liści szpinaku, 3 łyżki masła, 1 l bulionu drobiowego, 2 szklanki mleka, cukier, gałka muszkatołowa, sok z cytryny, sól, czarny i... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.