Reklama
  • Czwartek, 23 stycznia 2014 (15:05)

    Rozgrzewająca zupa włoska

Składniki: 200 g zielonej soczewicy , cebula, 2 ząbki czosnku, 3 łyżki oliwy, 1/2 szklanki przecieru pomidorowego, 2 liście laurowe, 1/4 łyżeczki suszonego tymianku, 2 ziemniaki, sól, szczypta mielonej ostrej papryki.

1. Soczewicę namocz na 30 minut. Obierz i posiekaj cebulę i czosnek.

Reklama

2. W dużym garnku rozgrzej oliwę, zeszklij na niej cebulę i czosnek. Dodaj przecier pomidorowy i odcedzoną soczewicę, wymieszaj.

3. Dorzuć do garnka liście laurowe i tymianek. Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu około 40 minut.

4. W połowie gotowania dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Dopraw do smaku solą i papryką.

Więcej na temat:zupa

Zobacz również

  • Składniki: 1 kg jabłek, pół łyżeczki cynamonu, szczypta mielonych goździków, 2 łyżki cukru waniliowego, 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej, 1 szkl. kremówki 30 proc. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.