-
Wtorek, 27 października 2015 (11:06)
Rosołek na sposób azjatycki
Składniki na 8 porcji: 2 filety z kurczaka, 2 liście kapusty pekińskiej, 2 czubate łyżki suszonej mieszanki warzyw, 1 opakowanie makaronu ryżowego, 2 łyżki cebulki prażonej do posypania gotowego rosołu, olej, 1 kostka warzywna, 2 łyżki sosu sojowego ciemnego, sól, świeżo mielony czarny pieprz.
1 Filety z kurczaka myję, osuszam i kroję w cienkie plastry. Skrapiam je sosem sojowym. Na patelni rozgrzewam odrobinę oleju, smażę na nim mięso. Dodaję umyte, osuszone i poszatkowane liście kapusty pekińskiej. Chwilę smażę, mieszając.
W garnku gotuję 1,5 litra wody. Dodaję kostkę rosołową oraz suszone warzywa. Mieszam, aż kostka się rozpuści.
2 Do garnka przekładam mięso usmażone z kapustą. Gotuję ok. 30 min. Makaron gotuję wg przepisu na opakowani. Do talerzy kładę makaron, zalewam zupą. Posypuję cebulą prażoną.
Przygotowanie: ok. 50 min
Paulina Skoniecka ze Stargardu Szcz.
Czytaj również
Zobacz również
-
Składniki: 40 dag ryby morskiej, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, po 1 pietruszce i marchewce, 2 ziemniaki, 2 pomidory, 1 listek laurowy, 3 ziarna ziela angielskiego, olej, mielona słodka papryka, sól,... więcej
Twój komentarz może być pierwszy