Reklama
  • Wtorek, 27 października 2015 (11:06)

    Rosołek na sposób azjatycki

Składniki na 8 porcji: 2 filety z kurczaka, 2 liście kapusty pekińskiej, 2 czubate łyżki suszonej mieszanki warzyw, 1 opakowanie makaronu ryżowego, 2 łyżki cebulki prażonej do posypania gotowego rosołu, olej, 1 kostka warzywna, 2 łyżki sosu sojowego ciemnego, sól, świeżo mielony czarny pieprz.

1 Filety z kurczaka myję, osuszam i kroję w cienkie plastry. Skrapiam je sosem sojowym. Na patelni rozgrzewam odrobinę oleju, smażę na nim mięso. Dodaję umyte, osuszone i poszatkowane liście kapusty pekińskiej. Chwilę smażę, mieszając.

Reklama

W garnku gotuję 1,5 litra wody. Dodaję kostkę rosołową oraz suszone warzywa. Mieszam, aż kostka się rozpuści.

2 Do garnka przekładam mięso usmażone z kapustą. Gotuję ok. 30 min. Makaron gotuję wg przepisu na opakowani. Do talerzy kładę makaron, zalewam zupą. Posypuję cebulą prażoną.

Przygotowanie: ok. 50 min

Paulina Skoniecka ze Stargardu Szcz.

Tekst pochodzi z magazynu

Tina
Więcej na temat:filety | na | sposób | Filety z kurczaka

Zobacz również

  • Składniki dla 4 osób: 40 boczku wędzonego • mała włoska kapusta • włoszczyzna • 3 ziemniaki • natka pietruszki • 2 łyżki masła łyżeczka oleju • 3 ziela angielskie • 3 liście laurowe • sól •... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.