Reklama
  • Czwartek, 17 marca 2016 (13:00)

    Rosół z wędzoną makrelą

Składniki na 4 porcje: 1/2 l bulionu warzywnego, 1 wędzona makrela, 3 ziemniaki,1/2 papryczki chili (bez pestek), 1/2 posiekanego pęczka natki pietruszki, pieprz

1. Ziemniaki obierz i pokrój na grubsze plasterki. Wrzuć do gorącego bulionu razem z papryczką (w całości) i posiekaną natką. Gotuj 10 minut.

Reklama

2. Makrelę obierz ze skóry i podziel na kawałki, usuń ości. Dodaj do gotującego się bulionu. Podgrzewaj 15 minut na średnim ogniu pod przykryciem. Dopraw pieprzem i podawaj.

Naj
Więcej na temat:z | rosół | makrela

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 500 g grochu ● 2 l bulionu warzywnego lub na żeberkach ● marchew ● pietruszka ● mały kawałek selera ● 2 małe ziemniaki ● 100 g boczku ● liść laurowy ● 3 ząbki czosnku ● 2... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.