Reklama
  • Czwartek, 17 marca 2016 (13:00)

    Rosół z wędzoną makrelą

Składniki na 4 porcje: 1/2 l bulionu warzywnego, 1 wędzona makrela, 3 ziemniaki,1/2 papryczki chili (bez pestek), 1/2 posiekanego pęczka natki pietruszki, pieprz

1. Ziemniaki obierz i pokrój na grubsze plasterki. Wrzuć do gorącego bulionu razem z papryczką (w całości) i posiekaną natką. Gotuj 10 minut.

Reklama

2. Makrelę obierz ze skóry i podziel na kawałki, usuń ości. Dodaj do gotującego się bulionu. Podgrzewaj 15 minut na średnim ogniu pod przykryciem. Dopraw pieprzem i podawaj.

Naj
Więcej na temat:z | rosół | makrela

Zobacz również

  • Składniki: po 2 cebule, papryki i łyżki smalcu, chleb, 30 dag mielonej wołowiny, słodka papryka, sól, chili, 5 dag przecieru pomidorowego, 400 ml bulionu, po 1 puszce czerwonej fasoli i... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.