-
Czwartek, 17 marca 2016 (13:00)
Rosół z wędzoną makrelą
Składniki na 4 porcje: 1/2 l bulionu warzywnego, 1 wędzona makrela, 3 ziemniaki,1/2 papryczki chili (bez pestek), 1/2 posiekanego pęczka natki pietruszki, pieprz
1. Ziemniaki obierz i pokrój na grubsze plasterki. Wrzuć do gorącego bulionu razem z papryczką (w całości) i posiekaną natką. Gotuj 10 minut.
2. Makrelę obierz ze skóry i podziel na kawałki, usuń ości. Dodaj do gotującego się bulionu. Podgrzewaj 15 minut na średnim ogniu pod przykryciem. Dopraw pieprzem i podawaj.

Czytaj również
Zobacz również
-
Składniki: 1,5 l bulionu mięsnego, sól, po 15 dag mrożonego groszku i fasolki, 15 dag makaronu kolanka, 2 łodygi selera naciowego, 10 dag wędzonego boczku, 5 dag mozzarelli, czosnek, pieprz,... więcej
Twój komentarz może być pierwszy