Reklama
  • Środa, 23 marca 2016 (08:05)

    Rosół z pulpetami

Składniki na 6 porcji: • 30 dag dowolnej wątróbki • cebula • kajzerka • jajko • mąka pszenna • olej • udko kurczaka • 20 dag groszku • włoszczyzna • sól • pieprz • kurkuma • makaron nitki.

1. Do garnka włóż umyte udko kurczaka i obraną opłukaną włoszczyznę. Zalej całość wodą i ugotuj.

2. Na rozgrzanym oleju podsmaż posiekaną cebulę i drobno pokrojoną wątróbkę.

Reklama

3. Składniki ostudź, wymieszaj z namoczoną, odciśniętą kajzerką. Dodaj jajko, sól, pieprz i całość wymieszaj.

4. Z masy uformuj klopsy, obtocz je w mące i ugotuj w rondelku. Gdy będą miękkie, wrzuć do odcedzonego rosołu.

5. Dorzuć groszek, wsyp kurkumę i gotuj jeszcze około kwadrans.

6. Zupę podawaj z makaronem rosołowym.

Czas: 45 min. 1 porcja = 270 kcal

Kurier TV
Więcej na temat:z | rosół

Zobacz również

  • Składniki na 8 porcji: ■ 70 dag żeberek wieprzowych ■ 20 dag wędzonego boczku ■ pół kg kiszonej kapusty ■ mała główka świeżej kapusty ■ 5-6 ziemniaków ■ 3 marchewki ■ pietruszka ■ pół selera ■... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.